top of page
Søk
  • Forfatterens bildeNovo Klinikken

Råd ved Nyttår Trening
Det nye året er 2017.


Vi går årets «høysesong» hva gjelder nordmenn og trening i møte. Årets første måneder er synonymt med intensive treningsmål for veldig mange av oss. Januar og Februar er tiden hvor nyttårsforsettene skal til pers, som regel skal mange ta igjen det tapte fra i fjor og dermed kaste seg i gang med treningen. Kanskje du har gjort det samme de foregående årene, men stoppet midt i februar når du verken så fremgang eller hadde motivasjon eller pådro deg skade til å fortsette. Erfar av det du har gjort tidligere, lære deg hvordan du kan unngå alle disse nybegynnerfeilene.


Tenk enklest mulig! Sett deg ned, skriv ned noen gode og realistiske hoved- og delmål på veien. Du kan ikke endre hele livet ditt med en gang, da mister du som regel fort motivasjonen og gir opp. Alt for mange skal kaste seg i gang, ta igjen det tapte, trener 5-6 ganger i uka uten å få resultater i det hele tatt, bare skader og vondter.. Effektiviteten og fremgangen handler ikke om antall økter, men den kvaliteten du gjør på de øktene du har.

Start rolig med 1-2 ganger i uka, skap deg gode trenings- og kostholdsrutiner først.


ALLTID tenk belastning i forhold til hvilken teknikk man har og ikke motsatt. Mange trener med for tung belastning, slik at teknikken og utførelsen aldri blir optimal. Dette gjør da at du ikke får den effekten du vil ha og pådrar deg heller skader og andre plager. Men på den andre siden, sitter teknikken og utførelsen, ikke vær redd for å øke belastningen. Det er da du blir sterkere og fremgangen vil ikke la vente på seg.


Altfor mange er redde for å starte med frivekter og gjør dermed alt i apparat. Men vår anbefaling er å starte tidligst mulig med frivekter og egen kroppsvekt. Kroppen er ikke skapt for å sitte låst inne i et apparat hvor apparatet styrer bevegelsen. Det er musklene dine som skal skape denne bevegelsen. Med frivekter og egen kroppsvekt, så vil du bygge muskulaturen innenifra og ut og ikke omvendt. Det vil da si at du starter med å bygge opp den nødvendige støtte- og stabilitetsmuskulaturen som gjør at du unngår skader, plager og lignende, samtidig som effekten blir større da du må aktivisere en større del av muskulaturen for at arbeidet skal bli gjort skikkelig.


Mange velger feil øvelser og teknikken og utførelsen sitter ikke som den skal. Vi vil anbefale at du er 100 % sikker på at alt du gjør er riktig.  Vi på Novo Klinikken vil tilby våre pasienter treningsøkter der vi vil skreddersy et opplegg kun for deg med hensyn til dine plager og vondter, der vi vil fokusere på riktig teknikk og utførelse.


"Trening er ferskvare. Det er dessverre ikke slik at du klarer å opprettholde formen uten å trene!" 


Lykke til med det nye treningsåret!

22 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Opmerkingen


bottom of page