top of page

Nåle

behandling

"Behandlingen utføres ved å stikke svært tynne nåler i huden på pasienten på bestemte punker for å forebygge eller behandle og lindre smerter.." 

 

 

Nålebehandling har vært i bruk i tusenvis av år.  På Novo Klinikken benytter vi nålebehandling kalt;  tørrnålebehandling/intramuskulær stimulering (IMS).  

 

Et triggerpunkt defineres som et hyperirritabelt, "svak" punkt i muskelen.  De fleste av oss går omkring med triggerpunkter uten å kjenne til det (latent triggerpunkt). Punktet vil hele tiden finnes der, og kan ved en ytterst liten irritasjon aktiveres og utløse de karakteristiske symptomer man får av dem (aktivt triggerpunkt).  Dette oppleves vanligvis som en lokal spenningstilstand, men kan gi smerteutstråling når aktivert.

 

IMS er det samme som triggerpunkt behandling med nåler.  Det benyttes sterile engangs akupunkturnåler som føres inn under huden. Nålen beveges for å lete etter spenningspunkter i muskulaturen.  Ofte vil en rykningsrespons oppleves, som er et godt tegn på at man har truffet det man er på jakt etter. 

 

Målet er å "sku av" muskelknuten som bidrar til muskel smerter og dysfunksjon. Rykningen betyr at triggerpunkt har blitt stimulert og setter i gang muskelen, nervene og øker blodtilførselen til området som igjen bidrar til at muskelen blir avslappet.

 

Det er ingen birvirkninger av nålebehandling, annet enn at muskulaturen som er behandlet kan føles litt sår. Dette går som oftest over i løpet av det første døgnet etter behandling og det trengs ikke å ta noen spesielle hensyn etter behandling - man kan trene og arbeide som normalt.

bottom of page