top of page

Kinesioteiping

"Dekompresjon av huden for å stimulere blod-, lymfe- og nevrologiske systemet til å lege kroppen raskere."

 

 

Kinesioteiping har vært i bruk i over 30 år, og var utviklet først ved en kiropraktor i Japan. Teipen fungere ved å løfte huden mikroskopisk fra muskler og bindevev slik at du får en dekompresjons effekt og promoterer bedre blodgjennomstrømning og lettere lymfedrenasje.  Teipen lager konvulsjoner (løft/bølger) i huden og øker dermed interstitialrommet. Resultatet er at trykk og irritasjon er tatt av de neurale og sensoriske reseptorer, som lindrer smerte. Trykket på lymfesystemet avtar gradvis, slik at det får renne mer fritt.

 

Teipen selv er laget av 97% bomull og 3% nylon, og kan strekkes til 180% (samme som huden din!).  Limet er hypo-allergisk, akrylbasert og inneholder ikke lateks. Teipen påvirker derfor ikke bevegelsesfriheten og kan sitte på i minst 3-5 dager og gi påvirkning 24 timer i døgnet.

 

Teipen vi benytter på Novo Klinikken er Rocktape, og begge kiropraktorene hos oss er sertifisert "RockDocs" med full utdanning i bruk av teipen.  Besøk gjerne nettsiden nedenfor for mer info om Rocktape.

 

http://rocktape.no/om-rocktape/

bottom of page